Sådan indretter du med en dobbeltseng

For nogle mennesker er en dobbeltseng en kluntet affære – den er stor, og måske fylder den ovenikøbet hele soveværelset. Derfor kan det være svært at indrette omkring den. Men der er råd at finde.

Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du indretter omkring din dobbeltseng. Alle rådene kan bruges i små og store rum, og med lidt kreativ tænkning kan du komme langt!

Hovedgærde og sengeramme

En dobbeltseng bliver forvandlet, når du tilkøber en sengeramme og et hovedgærde. Sengerammen kan give et udtryk af samhørighed: Sengen er ikke bare en madras på ben, det er en rigtig seng, der hører til i rummet.

Et hovedgærde er flot og bør matche sengerammen, hvis de to da ikke hører sammen; men det har også en praktisk funktion.

I løbet af de mange timer, du uundgåeligt vil tilbringe i din dobbeltseng, vil din krop komme i kontakt med væggen bag sengen – enten dit hår eller dit hoved. Det tærer på malingen eller tapetet, som kan komme til at se slidt og ødelagt ud.

Det forhindrer et hovedgærde. Det er altså ikke bare pynt, men en praktisk investering.

Hylder, skuffer og opbevaring

Uanset om du bor småt eller stort, så er opbevaring omkring din seng guld værd. Hylder i hovedgærdet eller skuffer i sengerammen kan give dig ekstra plads til at placere bøger, sengelinned eller dekorationer.

Opbevaring er essentielt for dig, der bor småt, og en seng kommer ofte også med meget spildt plads. Udnyt det ved at se, om du kan få en ramme med opbevaringsmuligheder, eller om du selv kan gøre noget.

At indrette med tanke på opbevaring kan spare dig en del besvær fremover. Under sengen kan du også opbevare sko, og det vil hjælpe dig med at få dit hjem til at virke mere ordentligt og ryddeligt.

Omkring sengen

To ting, der er utrolig gode at have omkring din seng, er et sengetæppe og sengeborde. Sengetæppet kan sætte tonen for rigtig meget andet i lokalet, og det skal gerne være behageligt at træde på, når du står op om morgenen.

Sengebordet er det sted, du placerer dine ting, inden du går til ro. Dit sengebord kan også bare være hylder, men det er godt at have noget, du kan placere telefon eller læsestof på.

Rådet lyder, at du ikke bør have skærme synlige fra din soveplads. Det gælder primært computer og TV, og som alternativ kan du indrette med planter. Naturen er sund for krop og sjæl, og at have grønt at se på kan hjælpe dit hoved med at finde ro.

Undersøg gerne hvilke farver og kontraster, der kan få dig til at slappe af, og indret med dem omkring din seng.