Overvej dette, inden du starter din egen hjemmeside

Står du for at skal skabe egen hjemmeside privat- eller i arbejdsregi, så er der ting, du bør have blik for forinden. For at din hjemmeside bliver attraktiv.

Skabeloner som hjemmeside

Mulighederne er mange indenfor kreering af hjemmeside, men der findes færdige skabeloner, man som ny hjemmeside bruger, kan anvende. Det gør det heraf nemmere at påbegynde sin hjemmeside, hvis man dertil ikke er en erfaren bruger i opbygningen heraf. WordPress er bl.a. en af de udbydere, der tilbyder forskellige skabeloner, som man kan starte op med for nemheds skyld.

Overvej indholdet på din hjemmeside

Billeder, tekst og opbygningen er blikfanget på din hjemmeside. Billeder i en god kvalitet samt tekst, der er skrevet velformuleret, tiltrækker dertil interesserede læsere. Men det er dog ikke altid nok, idet hvis teksten er svært læselig, mister mange hurtigere interessen eller distraheres unødigt i at fortsætte læsningen af en tekst. Derfor bør du overveje brug af skriftformen og -typen i en behagelig og læsevenlig udgave for øjet. Det kan du gøre med dummy teksten Lorem Ipsum. Få også inspiration på andre hjemmesider som unix-faq.dk

Begrebet Lorem Ipsum

Lorem Ipsum stammer fra trykkeri- og sætnings industrien som en dummy tekst helt tilbage til det 1500 århundrede. Den kom til at indgå i en af de første typeprøvebøger som fyldtekst også kaldet mumletekst, men Lorem Ipsum blev også anvendt ved avis opsætning. Det kunne være layouteren, der skulle vise rammen for en artikel til sin redaktør, inden hele avisen blev trykt. I dag anvendes Lorem Ipsum stadig af grafikere, når de skal fremvise deres kunder udkast til en artikel til internettet.

Hvorfor brug af mumletekst

Fyldtekst eller mumletekst vil ikke udgives grundet at mange programmer til tryk forberedelse, vil udløse en alarm ved brug af mumletekst. Men mumletekst er også at foretrække ved personfølsomme oplysninger, som eventuelt skal indgå ved præsentationer eller andre projekter, som skal fremvises på projektor eller skærm.

Det kan også være små billeder med en given tekst, du f.eks. gerne vil have i øverst højre hjørne med øvrigt på hjemmesiden. Tænk i eller skab layoutet først, så er det nemmere at gå til værks på hjemmesiden, men også at vedligeholde den.

Tekst til billeder

Her er det også godt at anvende Lorem Ipsum, idet billeder trods de skal fange læseren, at teksten er behagelig for synsfeltet. Ligeledes er budskabet vigtigt at indfange læseren med, trods du måske kan finde teksten kedeligere end andre. Generering af mumletekst kan variere alt afhængigt af, hvilken internetudbyder du anvender eller hvilket tekstprogram du benytter. Det kan være programmer som Word, InDesign, PowerPoint. Så det er at prøve sig frem, afhængigt af hvad du skal opsætte på din hjemmeside af tekst, artikler m.m.