Alkoholfrie dage med hjælp fra Abstinensteamet 

Flere og flere mennesker bliver ramt af afhængighed af alkohol. Det starter i de små, men lysten til alkohol vokser mere med tiden og det kan pludselig være svært at skelne mellem det normale indtag og hvornår det er bliver for meget. Alkoholvaner kan være svært selv at åbne øjnene for, du ved ofte ikke at det er taget til, før det er for sent, endnu svære er det at vælge og opsøge den hjælp man har brug for. Hos abstinensteamet kan du få den hjælp du har brug for, det kan ske helt anonymt, hvis du ønsker det, imens får du professionel hjælp og vejledning til at komme ud af dit misbrug.

Italesættelse 

Det første skridt mod at få en normal hverdag igen, er at se problemet i øjnene og italesætte det, så du kan sætte ord på hvad du går igennem og blive mere modtagelig overfor at få hjælp. Det er lige meget hvem du åbner dig op overfor og taler med, så længe der er en tillid mellem dig og personen. Hos teamet kan du få støtte og hjælp til at komme ud af dit alkoholmisbrug.
 Nogen vil foretrække at åbne sig op overfor den nærmeste familie, eller blot et medlem eller en tæt ven, så ved man at der er tillid i samtalerne, samtidig er det et trygt og rart samtalerum, hvor du kan slappe af.

Få hjælp fra fagpersoner

Andre kan have svært ved at åbne sig op omkring sine problemer overfor sine nærmeste, det er også helt normalt, her kan man i stedet søge hjælp andre steder og modtage hjælp fra fagpersoner som man ikke har et personligt bånd til. I begge tilfælde af hvordan du helst vil italesætte dit problem, er det dog vigtigt at inddrage personer med viden omkring misbrug, for at du kan få den helt rigtige hjælp. Ved også at tale med professionelle indenfor området, kan du få den bedste mulige hjælp, da de i forhold til din familie har erfaring og nemmere ved hvad du går i gennem og hvordan du deraf kan komme ud af misbruget.

Få en normal hverdag

Alkoholmisbrug påvirker ikke kun dig og din hverdag, men også dem der står dig nærmest. Ofte er det faktisk dem som først opdager når alkoholindtaget er ved at blive et misbrug, da det selv er svært at opdage hvor stor en påvirkning det kan have i hverdagen. Når du kommer ud af misbruget igen, vil du dog opleve en endnu større kærlighed til den normale hverdag uden alkohol, og være glad for den behandling du har fået. 

Alkohol har en påvirkning på din adfærd hvilket gør, at dagene bliver ændret og påvirket, det sker af de mindste ting og den mindste påvirkning på dig. Med behandling kan du igen leve en hverdag ubekymret og forstyrret af lyster, beskyldninger eller hemmeligheder for, for eksempel din familie og ikke mindst for dig selv. I stedet kan du leve en hverdag med mere energi og overskud til at gøre de ellers kedelige dage lidt sjovere for din familie og igen ikke mindst for dig selv.