Har dit barn brug for visualisering af ting? – Så læs med her

Nogle børn har brug for ekstra hjælp og det er helt okay. Det kan for eksempel være børn med særlige behov eller diagnoser. Som forældre ønsker man naturligvis at gøre det, der er bedst for barnet. Det kan dog være svært at finde ud af, hvordan man kan hjælpe sit barn, på den bedst mulige måde. En løsning kunne være piktogrammer, hvis dit barn har brug for visualisering af ting. Det kan for eksempel være visualisering af hverdagens opgaver. Dette kan du læse mere om herunder.

Et visuelt overblik

Piktogrammer kan for eksempel være med til at skabe et overblik over ting, som barnet skal, i løbet af dagen. Derved kan barnet se noget visuelt, som gør, at barnet får en større forståelse for, hvad der skal ske. Hvis man har et barn med nogle særlige behov, så kan dette være med til at give barnet ro og tryghed, da de ved, hvad der skal ske, i løbet af en dag. Det kan også give en bedre hukommelse, når man får noget vist visuelt.

Hjælpemidler til barnets behov

Der findes man forskellige hjælpemidler til børn med særlige behov, som kan være en stor hjælp. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvad barnets behov er, så barnet kan få de rigtige hjælpemidler. Piktogrammer fås i mange forskellige udgaver, så du kan finde en, der kan hjælpe dit barn. Man kan også skræddersy en løsning, der passer til barnet. Det kan for eksempel gøres med en interaktiv løsning med lyd, hvor man selv kan indtale lyde. Dette kan være en hjælp for barnet, at der både er noget visuelt, men også noget lyd, der eventuelt beskriver opgaven. Du kan også tage et kig på nettet, for at se hvilke hjælpemidler, der kan være en hjælp for dit barn.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *