I takt med at vi bliver mere og mere digitale oplever vi også flere og flere trusler udefra.
Det kan handle om hackere der prøver at få adgang til dine bankkonti, eller stalkere der ønsker at bruge dine private billeder til at opnå personlig vinding, eller som i de fleste tilfælde kommercielle virksomheder der vil kende dine vaner så de kan blive klogere på hvordan forbrugere handler.
Fordi data er blevet så meget værd, er det blevet endnu mere vigtigt at beskytte sig som forbruger – det kan du blive klogere på hvordan du gør her.
Læs inden du accepterer
Som mange andre er du måske typen der blot krydser af i feltet “accepter” eller “godkend alle cookies” men det er faktisk en rigtig dårlig ide.
Selvom det kan være en længere smøre at tygge sig igennem, så kan det altså være en fordel at forstå hvad det er du accepterer når du vinger de små firkanter af.
Ofte er det slet ikke nødvendigt at acceptere cookies og andre betingelser for at få adgang til et bestemt website – i de tilfælde hvor det er, skal du selvfølgelig overveje om besøget er det værd.
Sørg for at have en god sikkerhedspakke
Som mange andre, har du sikkert anti-virus på din pc, men det er længe siden at anti-virus var nok. I dag har du brug for et decideret sikkerhedsprogram der også beskytter dig i “real-time,” altså når du færdes på nettet og downloader og uploader forskellige ting.
Har du Win 10 eller et andet nyere system, så er sådanne sikkerhedsprogrammer allerede med, og nu kan du som win 7 eller 8 ejer også få glæde af det, har du et andet styresystem eller bruger du en anden platform end en PC, så bør du selv følge op på hvorvidt du er sikret.
Forsikringsselskaberne tilbyder også IT sikring
I dag tilbyder flere forsikringer også en vis sikkerhed eller forsikring imod det at blive hacket. Det kan både være dit eget forsikringsselskab, eller måske dit teleselskab.
Her kan du både være dækket ift. hvis din netbank bliver hacket, men også hvis du oplever at blive hacket som person, altså at få stjålet din profil eller din data osv.